Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

Μπλόκα και εντάσεις αγροτών – ΜΑΤ: Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, μετά από δίωρο αποκλεισμό στον οποίο προχώρησαν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, στον κόμβο που βρίσκεται στο σημείο.Η εθνική Οδός με κατεύθυνση προς Αθήνα παραμένει κλειστή επ' αόριστον.

Αγρότες που βρίσκονται στη διασταύρωση Αργυροπουλίου προχώρησαν και σήμερα σε αποκλεισμό της Εθνικής οδού Λάρισας - Κοζάνης λίγο μετά τις 18:20, υλοποιώντας την απόφαση τους για δίωρους αποκλεισμούς στο σημείο τις απογευματινές ώρες.

Κλειστή παραμένει από τις 12 το μεσημέρι η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Σερρών, έξω από το Λευκώνα, αφού στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου βρίσκονται για τέταρτη ημέρα αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής.

Κοντά στο τελωνείο Ευζώνων συγκεντρώθηκαν οι αγρότες

Νωρίτερα, λίγο πριν το τελωνείο των Ευζώνων συγκεντρώθηκαν αγρότες του Δήμου Παιονίας με τα τρακτέρ τους, αποφασίζοντας να τηρήσουν στάση αναμονής, μέχρι να φτάσουν στο σημείο και οι συνάδελφοί τους από Γιαννιτσά, Αίγιο, Αλεξάνδρεια και Κιλκίς.

«Εμείς θέλουμε να πάμε στο τελωνείο των Ευζώνων, όχι για να το κλείσουμε και να δημιουργήσουμε προβλήματα, αλλά για να διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά», επεσήμανε μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Παιονίας, Θωμάς Καρυπίδης.

Στο σημείο, κοντά στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ, έχουν παραταχθεί περίπου 80 τρακτέρ.

Σε τρία σημεία προς τον Προμαχώνα σταμάτησε η αστυνομία τους αγρότες

Σε τρία σημεία σταμάτησαν οι αστυνομικές δυνάμεις αγρότες και κτηνοτρόφους του Νομού Σερρών, οι οποίοι με τα τρακτέρ τους προσπαθούν να φτάσουν στο τελωνείο Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Στο μεταξύ, αστυνομικές δυνάμεις σταμάτησαν τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής κάτω από τη γέφυρα του Στρυμόνα, στο Πετρίτσι, αλλά και στην Εγνατία οδό, στο ύψος των λουτρών, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Τις προηγούμενες ημέρες, η βουλγαρική κυβέρνηση, όπως και ευρωβουλευτές της γειτονικής χώρας, εξέφρασαν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο αποκλεισμού των ελληνοβουλγαρικών συνόρων από Έλληνες αγρότες.

Η υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας Ρουμιάνα Μπατσβάροβα, με επιστολή της προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα προ δεκαημέρου -και σύμφωνα με ΜΜΕ της γειτονικής χώρας- έκανε λόγο για συμφωνία στη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Βουλγαρίας, βάσει της οποίας οι κυβερνήσεις των δύο χωρών θα λάβουν προληπτικά μέτρα, ώστε να αποφευχθεί η ένταση στα σύνορα.

Εκπρόσωποι ενώσεων μεταφορέων της Σόφιας είχαν δηλώσει εξάλλου πως, σε περίπτωση που οι Έλληνες αγρότες μπλοκάρουν των συνοριακών διαβάσεων, θα προβούν σε αντίποινα.

Στήν smART wedding κάνουμε τις στιγμές σας τέχνη. Φωτο και video γάμου ή βάπτισης απο 450€

 

Κάντε μας like!

Για να είστε συνεχώς στην καρδιά της ενημέρωσης.