Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016

Συνελήφθη ο διαχειριστής της σελίδας 'Θάνατος στα ΖΩΑ - Η επιστροφή'

Συνελήφθη ο διαχειριστής της σελίδας στο facebook "Θάνατος στα ΖΩΑ - Η επιστροφή" που είχε προκαλέσει τις έντονες ανριδράσεις των φιλοζωικών οργνανώνσεων και των πολιτών.Η σελίδα προέτρεπε στην κατανάλωση οικόσιτων ζώων συντροφιάς ως εναλλακτική πηγή κρέατος, πράγμα που εξόργισε χιλιάδες φιλόζωους σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο διαχειριστής φέρεται να είναι διοικητικό στέλεχος εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης. Σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του Αστυνομικού Υποδιευθυντή Βασιλείου Θεοχάρη, το όνομα της εταιρείας δεν θα δημοσιευθεί έως ότου γίνουν οι απαραίτητες έρευνες από εντεταλμένα κλιμάκια του ΕΦΕΤ.

H Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από πολλαπλές καταγγελίες, ανακάλυψε την ΙΡ του δράστη , κατάφερε να τον εντοπίσει με την βοήθεια τεχνολογίας GtP και να τον συνέλαβε "επί τω έργω" μη αφήνοντας καμιά αμφιβολία για την ενοχή του. Αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα, προκειμένου να απολογηθεί.

Η σελίδα υπάρχει στο Facebook από το 2014 και έχει περισσότερους από 1000 ακολούθους. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανέλαβε δράση μετά από τις καταγγελίες χιλιάδων φιλόζωων, που έβλεπαν όλα τα τα χρόνια τις προσπάθειές τους να διαγραφεί να πέφτουν στο κενό.

Παράλληλα, η υπόθεση εγείρει ερωτηματικά για τα χαλαρά όρια και την "δημοκρατικότητα" των κοινωνικών δικτύων.

Πηγή: Καταφύγιο ζώων Βύρωνα

Στήν smART wedding κάνουμε τις στιγμές σας τέχνη. Φωτο και video γάμου ή βάπτισης απο 450€

 

Κάντε μας like!

Για να είστε συνεχώς στην καρδιά της ενημέρωσης.