Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016

Η γυναίκα που έσωσε 850 κορίτσια από την καταστροφή

Η Theresa Kachindamoto η διοικητική διευθύντρια στην περιοχή Dedza του Μαλάουι, έχει βαλθεί να σώσει όσο το δυνατό περισσότερα κορίτσια μπορεί.Η περιοχή της αριθμεί 900.000 κατοίκους και η ίδια δεν φοβάται να τα βάλει με όποιον δεν την αφήσει να κάνει τη δουλειά της. Η ίδια κατάφερε να εμποδίσει 850 γάμους ανηλίκων κοριτσιών και να τους δώσει την ευκαιρία να πάνε σχολείο.

Σύμφωνα με έρευνα του ΟΗΕ στο Μαλάουι πάνω από 50% των κοριτσιών πριν καν κλείσουν τα 18 τους χρόνια βρίσκονται παντρεμένα και εγκλωβισμένα σε μια ζωή που δεν ταιριάζει με την ηλικία τους.

Η Kachindamoto εργαζόταν για 27 χρόνια ως γραμματέας σε άλλη περιοχή του Μαλάουι και της ζήτησαν να επιστρέψει στην πατρίδα της και να βοηθήσει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Όταν γύρισε, έβλεπε στο δρόμο μικρά κορίτσια παντρεμένα με μωρά και συνειδητοποίησε πως αυτό θα έπρεπε να σταματήσει και ζήτησε να απαγορευτούν οι γάμοι ανηλίκων. Όσοι παρέβλεπαν αυτή την οδηγία απολύονταν. Έτσι σταμάτησε 330 γάμους το 2015 και άλλους 500 τα τελευταία χρόνια.

Στήν smART wedding κάνουμε τις στιγμές σας τέχνη. Φωτο και video γάμου ή βάπτισης απο 450€

 

Κάντε μας like!

Για να είστε συνεχώς στην καρδιά της ενημέρωσης.