Σάββατο, 7 Μαΐου 2016

Συνεχίζεται η γενική απεργία: Όλες οι κινητοποιήσεις Σαββάτου και Κυριακής

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικότραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ θα είναι το Σάββατο για δεύτερη μέρα η πρωτεύουσα εξαιτίας της συμμετοχής των εργαζομένων στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. 

Την Κυριακή, ημέρα ψήφισης του ασφαλιστικού στη Βουλή οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν αποφασίσει στάσεις εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 το πρωί και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με διαδικασίες fast track προσπαθεί να αιφνιδιάσει την κοινωνία προωθώντας την ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Επίσης χωρίς τρένα θα παραμείνει ολόκληρη χώρα το Σαββατοκύριακο εξαιτίας της απεργία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Την ίδια στιγμή, δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια έως και το πρωϊ της Τρίτης εξαιτίας της απεργίας της ΠΝΟ. Στα νησιά παραμένουν πολλοί εκδρομείς οι οποίοι αυτή τη στιγμή δεν έχουν τρόπο να επιστρέψουν από τις διακοπές τους. 

Το ΠΑΜΕ από την πλευρά του έχει προγραμματίσει συλλαλητήρια το Σάββατο στις 11 στην Ομόνοια, ενώ η κορύφωση θα γίνει με τη συγκέντρωση που θα γίνει την Κυριακή 8 Μαΐου στο Σύνταγμα στις 10.30 π.μ.

Στην 48ωρη απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν από χτές επίσης ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.

Τι θα γίνει με τα καταστήματα την Κυριακή

ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ αποφάσισαν το 24ωρο κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την ερχόμενη Κυριακή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψήφιση του ασφαλιστικού κι ενώ ήταν προγραμματισμένο να λειτουργήσουν. 

Πηγή: cnn.gr

Στήν smART wedding κάνουμε τις στιγμές σας τέχνη. Φωτο και video γάμου ή βάπτισης απο 450€

 

Κάντε μας like!

Για να είστε συνεχώς στην καρδιά της ενημέρωσης.