Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016

Κατατέθηκε στη Βουλή, το βράδυ της Τετάρτης, το πολυσέλιδο νομοσχέδιο. Προβλέπονται έσοδα 1,8 δισ. ευρώ από τις αυξήσεις στους έμμεσους φόρους

Χωρίς τις διατάξεις που αφορούν το δημοσιονομικό κόφτη -αναμένεται να κατατεθούν την Πέμπτη ως τροπολογία- κατατέθηκε το βράδυ της Τετάρτης το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με το οποίο κλείνουν και οι τελευταίες υποχρεώσεις της Ελλάδας στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγηση.Στο πολυσέλιδο κείμενο του νομοσχεδίου περιλαμβάνονται οι αυξήσεις των έμμεσων φόρων από τους οποίους αναμένονται πρόσθετα έσοδα 1,8 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα περιλαμβάνονται:

-Η ενσωμάτωση άλλων 10 αποκρατικοποιήσεων στο επιχειρησιακό σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ με προοπτική να ολοκληρωθούν μέχρι και το 2022 . Οι νέες αποκρατικοποιήσεις αφορούν την ΔΕΗ τον ΟΤΕ την ΔΕΠΑ τον ΔΕΣΦΑ την ΕΥΔΑΠ την ΕΥΑΘ τα ΕΛΤΑ την Εγνατία οδό ΑΕ τα ΕΛΤΑ και την συνέχιση της παραχώρησης των μαρινών

-Το πακέτο των έμμεσων φόρων με πρόβλεψη για πρόσθετα έσοδα περίπου 1,8 δισ. ευρώ

-Την συμφωνία για την αγορά δανείων και την μερική προστασία της πρώτης κατοικίας. Σημειώνεται πως υπουργείο Ανάπτυξης και δανειστές έχουν συμφωνήσει ότι από την αγορά δανείων θα εξαιρεθούν μέχρι και το 2018 τα στεγαστικά δάνεια για πρώτη κατοικία με αντικειμενική αξία μέχρι 140.000 ευρώ τα οποία θα απελευθερωθούν μετά το 2018.

-Οι νομοθετικές διατάξεις για την πλήρη ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων

-Η ενεργοποίηση δευτερεύουσας νομοθεσίας για το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο

-Ο νέος δασικός νόμος

-Η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ η οποία περιλαμβάνει και τις διατάξεις για τα φαρμακεία

-Το σχέδιο δράσης για την εφαρμογή της εργαλειοθήκης ΙΙ του ΟΟΣΑ που αφορά κυρίως τα πετρελαιοειδή

-Η παρουσίαση δευτερεύουσας νομοθεσίας για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Σημειώνεται ότι η επεξεργασία του νομοσχεδίου στις συναρμόδιες επιτροπές ξεκινάει την Πέμπτη στη μία μετά το μεσημέρι, ενώ η συζήτηση στην Ολομέλεια θα ξεκινήσει το Σάββατο και η ψήφισή του αναμένεται την Κυριακή.

Στήν smART wedding κάνουμε τις στιγμές σας τέχνη. Φωτο και video γάμου ή βάπτισης απο 450€

 

Κάντε μας like!

Για να είστε συνεχώς στην καρδιά της ενημέρωσης.