Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016

Θοδωρής Μαραντίνης: Τι αποκαλύπτει για τον νέο του δίσκο, το X-factor αλλά και για το πρώτο του live!

Η συνάντηση μας με τον Θοδωρή Μαραντίνη δεν έγινε σε μια καφετέρια, ένα εστιατόριο ή ένα μπαρ, αλλά σε ένα στούντιο ηχογραφήσεων που είναι άλλωστε και ο φυσικός του χώρος. Εκείνος, φανερά ευδιάθετος, διανύει μια από τις δημιουργικότερες περιόδους της ζωής του.

Νέος δίσκος στα σκαριά, εμφανίσεις στο εξωτερικό, αλλά και μια νέα αγάπη που ήρθε τώρα τελευταία στην ζωή του και λέγεται τηλεόραση, καθώς είναι ένας από τους τέσσερις κριτές του μουσικού show X-factor που μεταδίδεται από τον ΣΚΑΙ. Τον Θοδωρή Μαραντίνη, λίγο πολύ τον ξέρουμε και τον αγαπήσαμε μέσα από τα τραγούδια των Onirama. Ας πάμε, όμως, πίσω, σε ένα ζεστό καλοκαίρι του 1978 ώστε να τον γνωρίσουμε ακόμα καλύτερα…

Κυνηγητό στις αλάνες, η πρώτη κιθάρα και ο στρατός

Στις 16 Ιουνίου έρχεται στην ζωή το πρώτο παιδί της οικογένειας Μαραντίνη, ο Θοδωρής. Ο πατέρας του, Μιχάλης Μαραντίνης έχει μια εταιρία που κατασκευάζει και τοποθετεί επιγραφές σε καταστήματα. Ο σχεδιασμός, αλλά και η ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιεί, τον καθιστούν γρήγορα γνωστό στην αγορά και το πελατολόγιό του αυξάνεται διαρκώς. Λίγα χρόνια αργότερα, γεννιέται και η Μαρία, δίνοντας χαρά τόσο στον μικρό Θοδωρή, όσο και στους γονείς του. Τα πιτσιρίκια μεγαλώνουν ανάμεσα στο σπίτι και στο μαγαζί, καθώς η εταιρία του Μιχάλη Μαραντίνη στην Καμάρα Θεσσαλονίκης είναι ακριβώς κάτω από το σπίτι. «Μπροστά από το σπίτι μας υπήρχε μια μεγάλη αλάνα και με θυμάμαι να παίζω ατελείωτες ώρες με την παρέα μου. Σαν παιδάκι κυλίστηκα στις λάσπες, στα χώματα και χόρτασα να παίζω κυνηγητό», περιγράφει στο People. Στο σχολείο είναι από τους καλούς μαθητές, ενώ από 14 ετών, βοηθάει τα καλοκαίρια τον πατέρα του στο μαγαζί. Το αξιοπερίεργο στην περίπτωση του Θοδωρή είναι πως στα μαθητικά και εφηβικά του χρόνια δεν ασχολείται καθόλου με την μουσική, δεν τραγουδά, ούτε μαθαίνει κάποιο όργανο. «Η μουσική μου άρεσε πάντα. Άκουγα Πυξ Λαξ, Μαχαιρίτσα, Κατσιμίχα. Ήμουν στην τελευταία τάξη του λυκείου όταν αποφάσισα να αγοράσω την πρώτη μου κιθάρα και να ξεκινήσω δειλά δειλά να παίζω τα πρώτα τραγούδια από τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες. Ο κολλητός μου τότε μάθαινε κλασική κιθάρα και μου έδειξε ορισμένα ακόρντα», συμπληρώνει. Εκείνη την περίοδο, μαζί με τον κολλητό του ξεκινούν εμφανίσεις σε μικρά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης –μάλιστα την πρώτη φορά που ανεβαίνει στη σκηνή ο Θοδωρής από την αμηχανία του παίζει γυρισμένος πλάτη στο κοινό! «Ήμασταν δυο φωνές και δυο κιθάρες. Λίγο αργότερα, το εξελίξαμε και ήρθε στην παρέα μας άλλο ένα παιδί που έπαιζε κιθάρα. Για να είμαι ειλικρινής, ποτέ δεν είχα άγχος όσον αφορά την επαγγελματική μου αποκατάσταση, διότι ήταν σχεδόν προδιαγεγραμμένο πως θα εργαστώ κι εγώ στην οικογενειακή μας επιχείρηση», παραδέχεται. Με αυτό το σκεπτικό, ολοκληρώνει τις σπουδές του στο marketing σε ένα αγγλόφωνο κολέγιο και στην συνέχεια πηγαίνει στον στρατό, όπου γνωρίζεται με τον Διονύση Φραντζή, συμ-φαντάρο με τον οποίο κάνουν παρέα και όνειρα για το μέλλον. Είναι το 2000 όταν μαζί με τον Διονύση αποφασίζουν να φτιάξουν ένα συγκρότημα. Αρχικά το ονομάζουν «mixing up the medicine», ενώ ύστερα από τρία χρόνια το μετονομάζουν σε «Onirama». Ουσιαστικά, ο Θοδωρής ξεκίνησε και παραμένει στο πρώτο του σχήμα, δημιουργώντας μουσική με τον ίδιο ζήλο και το ίδιο πάθος εδώ και δεκαέξι χρόνια.

Πηγή: peoplegreece

Στήν smART wedding κάνουμε τις στιγμές σας τέχνη. Φωτο και video γάμου ή βάπτισης απο 450€

 

Κάντε μας like!

Για να είστε συνεχώς στην καρδιά της ενημέρωσης.