Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

Delicatessen στο κέντρο που υμνούν την ελληνική γη

Η ελληνική γη διαθέτει αναρίθμητους γευστικούς θησαυρούς, τοπικά προϊόντα που όλο και περισσότερο μπαίνουν δυναμικά στο προσκήνιο και αποδεικνύουν πως μπορούν να «κατακτήσουν τον κόσμο».
Αγνό παρθένο βιολογικό λάδι, μέλι, κρασί, βότανα, τυριά κι αλλαντικά, είναι ένα ελάχιστο δείγμα ενός «καλαθιού» με γεύση Ελλάδας. Επιλέγουμε πέντε σημεία στο κέντρο της Αθήνας που αγαπάμε να επισκεπτόμαστε γιατί στα ράφια τους κατορθώνουμε να βρούμε επιλεγμένα προϊόντα από κάθε μήκος και πλάτος της χώρας, να μυηθούμε στον κόσμο τους και να τα εντάξουμε σταθερά στο δικό μας.

Malotira

MAOTIRA1
Το όνομά του προέρχεται από το ομώνυμο τσάι του βουνού που συναντάμε μόνο στα όρη της Κρήτης και που μάλιστα φύεται σε υψόμετρο 900 μέτρων και πάνω. Το delicatessen Malotira προστέθηκε στον χάρτη της Αθήνας και μας πρόσφερε έναν σπάνιο γευστικό παράδεισο, που τιμά την ελληνική γη και αγαπά τα προϊόντα της. Βρίσκεται στην Πλάκα, ελάχιστα βήματα από τη Μητρόπολη και φημίζεται για τη γκάμα χειροποίητων, παραδοσιακών και βιολογικών προϊόντων μικρών παραγωγών που μάλιστα διακρίνονται και για τις εμπνευσμένες συσκευασίες. Εδώ μας αρέσουν οι χειροποίητες σάλτσες και τα βιολογικά προϊόντα Ναουμίδη, οι σπιτικές μαρμελάδες, η άπαιχτη κρητική τσικουδιά, τα χειροποίητα μπισκότα και  παξιμάδια από την εταιρεία «Αγαπημένη Κρήτη», την κανελάδα και τη σουμάδα, τα κρασιά, το μέλι κ.α.
Στο κατάστημα υπάρχει επίσης healthy corner όπου μπορείτε να βρείτε προϊόντα για vegan και όχι μόνο, όπως kale σε τρεις γεύσεις της εταιρείας Rho Foods και αποξηραμένα φρούτα.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Malotira είναι ένας από τους proud supporters της Wise Greece, μιας αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας που προμηθεύεται από μικρούς παραγωγούς με κοινωνικό σκοπό, και η λειτουργία της στρέφεται γύρω από αυτή τη φιλοσοφία.
 Info
Απόλλωνος 30, Πλάκα, 210 3246008, http://malotira.gr

Αραπιάν

arapian
Ο παστουρμάς –κι όχι μόνο- θέλει τον… Αραπιάν του. Στην οδό Ευριπίδου, στο κέντρο, το Αραπιάν, γράφει τη δική του ιστορία γεύσης από το 1935, και σήμερα φημίζεται κυρίως για το παστουρμά του που από μπούτι ή μπριζόλα. Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν «τόσο δα» θησαυρό, όπου θα εφοδιαστείτε με ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα όπως σουτζούκι, παστουρμά, καβουρμά, νόστιμα αλλαντικά και τυριά  από τα οποία φημισμένα είναι το κασέρι Ξάνθης και το γιδοτύρι Νάουσας.
Τα προϊόντα «έρχονται» από τα εργαστήρια αλλαντοποϊίας Sary που παράγει ο Παρασκευάς Σαρήμπογιας στην Δράμα, και φημίζονται για την υψηλότατη ποιότητά τους. Μετά τις αγορές σας πεταχτείτε στα Καραμανλίδικα του Φάνη για καραμανλίδικες γεύσεις επιπέδου, με βάση τα ίδια προϊόντα και ιδιαίτερη αγάπη στον παστουρμά, το σουτζούκι και τον καβουρμά.
Info
Ευριπίδου 41, Αθήνα, 2103217238

Gusto di Grecia

gustogrecia
Στα ράφια του Gusto di Grecia στο Κολωνάκι παρελαύνουν παραδοσιακά, βιολογικά ή όχι, προϊόντα από όλη την χώρα, προσφέροντάς σας όπως μαρτυρά και το όνομά του Γεύση Ελλάδας. Με εικόνα που θυμίζει σε παντοπωλείο, από εδώ μπορείτε να προμηθευτείτε μοναδικά ελληνικά είδη τυριών και αλλαντικών,  μέλι, αυγοτάραχο, ζυμαρικά,  κρασί, ρακή κ.α.
Αυτό που θα σας εντυπωσιάσει δεν είναι άλλο από τις οικονομικές, ειδικά για την περιοχή όπου εντοπίζεται, τιμές. Αυτό επιτυγχάνεται από το γεγονός ότι δεν υπάρχουν μεσάζοντες, καθώς οι ιδιοκτήτες γυρίζουν ανά την Ελλάδα, έρχονται σε επαφή με τους μικροπαραγωγούς, δοκιμάζουν τα προϊόντα τους και έπειτα τα φέρνουν στο μαγαζί τους.
Info
Πινδάρου 16-20, Κολωνάκι, Αθήνα, 210 3626809

Στήν smART wedding κάνουμε τις στιγμές σας τέχνη. Φωτο και video γάμου ή βάπτισης απο 450€

 

Κάντε μας like!

Για να είστε συνεχώς στην καρδιά της ενημέρωσης.