Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016

2.200 απόρρητους φακέλους για πολιτικά πρόσωπα βρήκε ο Τόσκας!

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη που έκανε ο κ. Νίκος Τόσκας από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής για ύπαρξή «κρυφών» και απόρρητων φακέλων πολιτικών προσώπων στα αρχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Πρόκειται, όπως είπε, για περίπου 2.200 απόρρητα αρχεία, που αφορούν αντίστοιχο αριθμό πολιτικών προσώπων και, σύμφωνα με τη διαβάθμισή τους, πρέπει να παραμείνουν «κλειστά» εως το 2027.

Προσέθεσε, δε, ότι μεταξύ των αρχειοθετημένων προσώπων περιλαμβάνονται και οι Ελευθέριος Βενιζέλος και Χαρίλαος Φλωράκης.

«Να μιλήσω και για κάποια θέματα που δεν είναι της ημέρας, αλλά, τέλος πάντων, θα μιλήσω επειδή προκληθήκαμε. Ξέρετε ότι υπήρχαν κρυφοί φάκελοι -φάκελοι από χαλεπούς καιρούς- στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τους οποίους με μεγάλη δυσκολία ανακάλυψα και για τους οποίους είχε δοθεί παράταση μέχρι το 2027 να μείνουν κλειστοί;» ενημέρωσε ο κ. Τόσκας την εθνική αντιπροσωπεία.

Και συμπλήρωσε: «Ξέρετε ποιους αφορούσαν αυτοί οι φάκελοι; Δύο χιλιάδες διακόσιοι είναι περίπου. Ο κ. Δένδιας ξέρει και ο κ. Κικίλιας. Από Ελευθέριο Βενιζέλο μέχρι Χαρίλαο Φλωράκη. Θα δοθούν αυτά τα στοιχεία και θα ενημερωθείτε».

 

Στήν smART wedding κάνουμε τις στιγμές σας τέχνη. Φωτο και video γάμου ή βάπτισης απο 450€

 

Κάντε μας like!

Για να είστε συνεχώς στην καρδιά της ενημέρωσης.