Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

Νέα αλλαγή έρχεται στο Instagram προκαλώντας αντιδράσεις

Την πολιτική του Facebook όσον αφορά το News Feed, φαίνεται πως θα ακολουθήσει και το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο Instagram....

Σύμφωνα με την Telegraph, σχεδιάζει να παρουσιάζει στους χρήστες πρώτα παλαιότερες φωτογραφίες που έχουν «χάσει» και θεωρεί ότι τους ενδιαφέρουν και στη συνέχεια πιο πρόσφατες. Οι χρήστες της εφαρμογής έβλεπαν μέχρι τώρα στο κοινωνικό δίκτυο τις πιο πρόσφατες φωτογραφίες και βίντεο που «ανέβαιναν», ενώ πλέον θα γίνεται μία μίξη παλιών και νέων αναρτήσεων. Το Instagram ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει τον τρόπο προβολής των φωτογραφιών και των βίντεο χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο που θα προσπαθεί να «μαντέψει» τι θέλει να δει ο χρήστης, αλλάζοντας τη χρονολογική σειρά των δημοσιεύσεων την οποία διατηρούσε από τότε που ιδρύθηκε το 2010.

Αυτό σημαίνει ότι όταν οι χρήστες της εφαρμογής θα μπαίνουν στο κοινωνικό δίκτυο θα βλέπουν πρώτα τις δημοσιεύσεις των στενών φίλων τους ή ενός διάσημου που ακολουθούν με βάση κυρίως τις αλληλεπιδράσεις που κάνουν και οι οποίες θα έχουν «ανέβει» το προηγούμενο βράδυ και μετά ενός γνωστού τους που κοινοποιήθηκε την ίδια μέρα. Σύμφωνα με εκπροσώπους του Instagram οι χρήστες του κοινωνικού δικτύου τείνουν να χάνουν το 70% των φωτογραφιών που δημοσιεύονται, ειδικά αν έχουν να μπουν αρκετές ώρες. Αλλάζοντας τον αλγόριθμο, το Instagram ακολουθεί τον δρόμο του Twitter το οποίο επίσης το εφάρμοσε με την διαφορά ότι το τελευταίο δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να διαλέξουν αν θέλουν να ενεργοποιήσουν την αλλαγή ή να παραμείνουν στην παλιά εκδοχή. Το Instagram δεν έχει διευκρινίσει αν θα παρέχει την ίδια δυνατότητα στα εκατομμύρια μέλη της.

Εκπρόσωπος του κοινωνικού δικτύου ανέφερε ότι γίνονται κάποιες μικρές αλλαγές μέχρι αυτό να οριστικοποιηθεί, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι αυτό θα ικανοποιήσει τους χρήστες οι οποίοι έχουν αρχίσει να αντιδρούν σχολιάζοντας ότι δεν θέλουν τη νέα αλλαγή. Με το hashtag #RIPInstagram εκφράζουν αρκετοί τη δυσαρέσκειά τους λέγοντας ότι προτιμούν τη ροή των δημοσιεύσεων όπως ήταν στο παρελθόν.

Στήν smART wedding κάνουμε τις στιγμές σας τέχνη. Φωτο και video γάμου ή βάπτισης απο 450€

 

Κάντε μας like!

Για να είστε συνεχώς στην καρδιά της ενημέρωσης.