Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

Ακρίτα: «Κάποιοι δυστυχώς εξακολουθούν να ζουν στην απίστευτη κοσµάρα τους»

Για το νέο βιβλίο της, την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας μετά την οικονομική κρίση αλλά και για ανθρώπους που συνεχίζουν να ζουν στην... κοσμάρα τους, μιλάει η Έλενα Ακρίτα.

«∆ραπέτευσες» απ’ την καθηµερινότητα, που έχει πολύ «σκοτάδι» µε όσα συµβαίνουν, µέσα από αυτό το βιβλίο σου, Ελενα;


Επειδή ακριβώς υπάρχει πολύ «σκοτάδι» γύρω µας, προσπαθεί ο καθένας µας να βρει κάποια αντισώµατα. Για µένα ένα απ’ αυτά είναι το µυθιστόρηµά µου, όπως είναι και η ενασχόλησή µου µε τον εθελοντισµό, µε τα αδέσποτα ζώα, µε την Κιβωτό του Κόσµου, µε πολλή µουσική, θέατρο... Ο πολιτισµός µάς κάνει πολύ καλύτερους ανθρώπους και ευτυχώς υπάρχουν ισχυροί δηµιουργοί στη χώρα µας για τους οποίους καµαρώνω.

Μας ταρακούνησε η οικονοµική κρίση;

Ήµασταν στην κοσµάρα µας πολλοί και ναι, ταρακουνηθήκαµε δυνατά. Ήµασταν σαν αυτούς που στον «Τιτανικό» χόρευαν ενώ έπαιζε η µπάντα, χωρίς να ξέρουµε και να βλέπουµε πως το πλοίο βουλιάζει σιγά-σιγά. Κι ενώ κάποιοι είδαµε τι συµβαίνει, κάποιοι άλλοι δυστυχώς δεν έχουν πάρει ακόµα χαµπάρι για όσα γίνονται και εξακολουθούν να ζουν στην απίστευτη κοσµάρα τους! Το θέµα είναι να καταλάβεις και να κινηθείς ανάλογα. Να σηκώσεις τα µανίκια και να ανασκουµπωθείς, για να διασωθείς από την εθνική µας κατάθλιψη που είναι επικίνδυνη. Πώς; Να βοηθάς τους πρόσφυγες, όχι µε την κινητοποίηση του like, αλλά µε αυτή της σακουλίτσας. Τι µπορεί να µας κρατήσει όρθιους; Αυτό που µας κάνει, ανθρώπους και όχι αυτό που µας κάνει τέρατα, όπως αυτοί που χρεώνουν πέντε ευρώ για να επιτρέψουν την είσοδο στην τουαλέτα τους και δεκαπέντε για να φορτίσουν τα κινητά τους οι πρόσφυγες - τι τραγικοί...

Πηγή: Real

Στήν smART wedding κάνουμε τις στιγμές σας τέχνη. Φωτο και video γάμου ή βάπτισης απο 450€

 

Κάντε μας like!

Για να είστε συνεχώς στην καρδιά της ενημέρωσης.