Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

Εξιτήριο για τη Φρόσω, στην εντατική παραμένει η Μίνα

Η κοινή πορεία που διανύουν από την περασμένη Πέμπτη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» οι δύο κοπέλες, που επέβαιναν στο αυτοκίνητο...
που οδηγούσε ο τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης, φτάνει προς το τέλος της.

Έπειτα από έξι ημέρες νοσηλείας και επεμβάσεων, η Φρόσω Κυριακού και η Μίνα Αρναούτη, φίλες, αλλά και συνεπιβάτιδες στη μοιραία για τον δημοφιλή καλλιτέχνη διαδρομή στην περιοχή του Ελληνικού της Αττικής, θα χωρίσουν.

Η 21χρονη Φρόσω Κυριακού θα λάβει εξιτήριο κατά πάσα πιθανότητα σήμερα, καθώς η ορθοπαιδική επέμβαση στον ώμο και στο χέρι στην οποία υποβλήθηκε κρίθηκε επιτυχής και η ανάρρωση πλέον για την ασθενή θα συνεχιστεί κατ' οίκον.


Η δε 30χρονη Μίνα Αρναούτη θα παραμείνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Ευαγγελισμού», όπου δίνει τα τελευταία 24ωρα μάχη για τη ζωή της.

Οι δύο κοπέλες, αμέσως μετά τον απεγκλωβισμό τους από το τζιπ που οδηγούσε ο ΠαντελήςΠαντελίδης, το τζιπ στο οποίο ο 32χρονος καλλιτέχνης άφησε την περασμένη Πέμπτη την τελευταία του πνοή, είχαν διακομιστεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Η 21χρονη, η οποία, όπως δήλωσε στους αστυνομικούς, ήταν η συνοδηγός στο όχημα, έφερε τραύματα στο κεφάλι, τον ώμο και τον βραχίονα, με τους γιατρούς να εκτιμούν εξαρχής πως πρόκειται για τραύματα απολύτως αντιμετωπίσιμα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν έθεταν σε κίνδυνο τη ζωή της. Οι απεικονιστικές εξετάσεις έδειξαν πράγματι πως οι κακώσεις και τα τραύματα που έφερε η Φρόσω Κυριακού στο κεφάλι υποχωρούσαν και βελτιώνονταν.

Η επέμβαση για την αποκατάσταση του τραύματος σε ώμο και βραχίονα έγινε επιτυχώς από τους ειδικούς της Ορθοπαιδικής Κλινικής και η 21χρονη είχε καλή μετεγχειρητική εξέλιξη, τόσο που οι γιατροί μιλούν ήδη για εξιτήριο – από πλευράς ορθοπαιδικών τουλάχιστον, διότι κατά πληροφορίες υπάρχουν και οι ψυχίατροι στο νοσοκομείο, που εκτιμούν ότι η κοπέλα δεν χαρακτηρίζεται από ήρεμη και διαυγή ψυχική κατάσταση και ίσως χρειαστεί παρακολούθηση, γιατί εμφανίζει σημάδια μετατραυματικού στρες.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του «Ευαγγελισμού» νοσηλεύεται για πέμπτο 24ωρο η 30χρονη Μίνα Αρναούτη, η οποία καθόταν στο πίσω κάθισμα του οχήματος και ήταν η μόνη που φορούσε τη ζώνη ασφαλείας κατά τη διάρκεια του τροχαίου δυστυχήματος. Η γυναίκα αμέσως μόλις διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό υποβλήθηκε σε σοβαρή και πολύωρη θωρακοχειρουργική επέμβαση, καθώς είχε τραυματιστεί όλος ο θωρακικός κλωβός, μέσα στον οποίο φυλάσσεται ο πνεύμονας.

Η αποκατάσταση του θωρακικού κλωβού θεωρείται βαρύ χειρουργείο, το οποίο σε κάθε περίπτωση συνεπάγεται νοσηλεία σε ΜΕΘ μετά την ολοκλήρωσή του. Στην περίπτωση, δε, της 30χρονης, οι γιατροί ήταν ακόμη πιο επιφυλακτικοί, με δεδομένο τον βαρύ τραυματισμό στον πνεύμονα της ασθενούς.

Πάντως, από την Πέμπτη είχαν ριχτεί οι ορθοπαιδικοί στον αγώνα ώστε να χειρουργηθεί άμεσα η 30χρονη, καθώς έφερε βαρύ ανοιχτό μηριαίο κάταγμα. Η αποκατάσταση των κάτω άκρων της προχωρά με ικανοποιητικό ρυθμό, ωστόσο οι γιατροί καλούνται πλέον να αντιμετωπίσουν τις νέες επιπλοκές στην εύθραυστη υγεία της.

Στήν smART wedding κάνουμε τις στιγμές σας τέχνη. Φωτο και video γάμου ή βάπτισης απο 450€

 

Κάντε μας like!

Για να είστε συνεχώς στην καρδιά της ενημέρωσης.