Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015

Γιάννης Μπέζος για Αμβρόσιο: Είναι γραφικός, λειτουργεί σαν Ταλιμπάν (video)

Γιάννης Μπέζος για Αμβρόσιο: Είναι γραφικός, λειτουργεί σαν Ταλιμπάν
Ο Γιάννης Μπέζος είναι ένας άνθρωπος μορφωμένος, με παιδεία και με σαφή και ήρεμο λόγο σε πολλά ζητήματα και το έχει αποδείξει πολλές φορές....
Το τελευταίο διάστημα έχει ρωτηθεί πολλές φορές για το σύμφωνο συμβίωσης και το αν οι γκέι πρέπει να κάνουν παιδιά (μέσω παρένθετης μητέρας προφανώς) και έχει πει ότι είναι αναφανδόν υπέρ του συμφώνου, υπέρ του να υιοθετούν παιδιά, αλλά όχι να τα κάνουν με βιολογικό τρόπο.

Η χθεσινή παραληρηματική ανακοίνωση του Αμβρόσιου, που επειδή δεν τον παίρνει άνθρωπος στα σοβαρά, πέρα από απονενοημένες γιαγιάδες και ούγκανους ρατσιστές, είπε να πει την απάνθρωπη άποψη του, δεν γινόταν να περάσει ασχολίαστη.

Ο ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένος στο Πρωινό και ο Γιώργος Λιάγκας ρώτησε την άποψη του για τα όσα σκοταδιστικά έγραψε ο Αμβρόσιος και όπως πάντα απάντησε με τον ήρεμο και καθόλου απόλυτο τρόπο που τον διακρίνει.


«Αυτό σημαίνει ότι φοβάται. Όταν φοβόμαστε το διαφορετικό, θέλουμε να το εκμηδενίσουμε. Πέρα από αυτό -γιατί είναι γραφικό το θέμα του Αμβρόσιου- η Εκκλησία οφείλει να απαντήσει στο μεγάλο ερωτηματικό του ανθρώπου για τη ζωή και τον θάνατο. Αντί να απαντήσει σε αυτό, ασχολείται με όλα τα άλλα. Δεν είναι δυνατόν ένας ιεράρχης να δίνει στίγμα στην κοινωνία λέγοντας αυτά. Θα έπρεπε να είναι πιο σιωπηροί και να φέρουν πιο κοντά τους ανθρώπους να τους απαντήσουν στα μεγάλα ερωτηματικά της ζωής και του θανάτου. Οφείλει η εκκλησία να ακυρώσει τα λόγια του Αμβρόσιου. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, να λειτουργεί σαν Ταλιμπάν. Όλα αυτά είναι ακρότητες και είναι από τον φόβο μας για το διαφορετικό και είναι δείγμα αγραμματοσύνης. Η θρησκεία είναι για να σε ζεσταίνει, να σε παρηγορεί, να σου δίνει κάτι για το επέκεινα. Αντί γι' αυτό, ασχολείται με όλα τα άλλα και μάλιστα, με αφορμή τον θάνατο ενός σπουδαίου - δεν θα πω καλλιτέχνη - ανθρώπου. Παίρνω την ευθύνη που το λέω. Ενός πολύ σπουδαίου ανθρώπου και πάρα πολύ αθόρυβο. Δεν είναι δυνατόν ο θάνατός του να προκαλεί τέτοιο θόρυβο».


 

toratora.g

Στήν smART wedding κάνουμε τις στιγμές σας τέχνη. Φωτο και video γάμου ή βάπτισης απο 450€

 

Κάντε μας like!

Για να είστε συνεχώς στην καρδιά της ενημέρωσης.