Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015

Γλυκιά «μέθη» αλα Ιταλικά (photos)

Γλυκιά «μέθη» αλα Ιταλικά
Είναι θεσμός στην Ιταλία και είναι αυτό που εύκολα μπορούμε – και θέλουμε - να υιοθετήσουμε ακολουθώντας την παράδοση τους στο ευ ζην.... Όταν οι Ιταλοί μιλάνε για "aperitivo" εννοούν εκείνες τις μικρές συνοδευτικές απολαύσεις σε χαλαρές καθημερινές στιγμές, συνήθως με συναδέλφους μετά τη δουλειά. Στην Ελλάδα ακόμα δεν το έχουμε υιοθετήσει, γι' αυτό και με αφορμή την ενέργεια της Barilla «Οι Ιταλοί», εμπνευστήκαμε και αποφασίσαμε να σας μυήσουμε στο μυστικιστικό ταξίδι ενός παραδοσιακού ιταλικού "aperitivo".

Στρέφοντας το βλέμμα δυτικά ας μιμηθούμε τη συνήθεια που θέλει να συνοδεύουμε ελαφριά κοκτέιλ ή κρασί με πέντε-έξι ορεκτικά ιταλικής προέλευσης σε ένα combo που έχει ένα και μόνο σκοπό. Να κοινωνικοποιηθούμε.Λίγα λόγια για το aperitivo:

Στην Ιταλία κάθε μαγαζί (από το bar restaurant στο κλασικό café μέχρι το ειλικρινές απλό συνοικιακό bar) προσφέρει περίπου από τις 19.00 έως τις 21.00, ποτό που συνοδεύει συνηθισμένα ή και ασυνήθιστα (όλα είναι θέμα επιλογής) ορεκτικά made in Ιtaly. Mοτσαρέλα, μπρουσκέτες ακόμη και πατέ δημιουργούνται αποκλειστικά για να συνοδεύουν το ποτό, την ιερή, για τους φίλους Ιταλούς, ώρα του aperitivo. Και όλα αυτά σε τιμές πολύ λογικές.

Το aperitivo δεν είναι πολυτέλεια, είναι μια αφορμή για να γιορτάσεις τη ζωή με τον τρόπο που οι Ιταλοί έχουν μάθει τόσα χρόνια τώρα. Άλλωστε η κουλτούρα τους είναι πληθωρική, τα συναισθήματα τους εκδηλώνονται - οι Ιταλοί γελάνε μεταξύ τους την ώρα του aperitivo, σχολιάζουν, ανοίγουν τον κοινωνικό τους κύκλο. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα θεσμό που καθιερώθηκε για να χαρίσει στους πολυάσχολους ανθρώπους της πόλης ένα επιπλέον "ενδιάμεσο" τσιμπολόγημα πριν απολαύσουν ένα δείπνο με τα υπέροχα ζυμαρικά και σάλτσες Barilla . Εξάλλου την ίδια ανάγκη έχουμε και εμείς, γιατί να μην ακολουθήσουμε το παράδειγμα των γειτόνων μας;

Ιδανικά θα θέλαμε να το απολαμβάναμε στο 10 Corso Como του Μιλάνο, μια βόλτα ωστόσο στην πόλη επιβεβαιώνει ότι στην Αθήνα υπάρχουν τουλάχιστον δύο διευθύνσεις όπου η τέχνη του aperitivo τιμάται όπως της αξίζει.

Πού μπορείς να το απολαύσεις:

Το Kiki de Grèce (210 3211279), ένα από τα πιο κομψά wine bistrot της πόλης, θέλει να κάνει το aperitivo μια συνήθεια ελληνική. Κάθε Τετάρτη στο νούμερο 38 της γωνίας Ηπίτου και Βουλής, στήνεται ένας γευστικός μπουφές συνοδεία Ελληνικών κρασιών και έτσι ένας θεσμός Ιταλικός αποκτάει και ελληνικά συστατικά. Κάπως έτσι είναι οι επιτυχημένες συνταγές της απόλαυσης, με καλά υλικά και έμπνευση μέσα και έξω από την κουζίνα.

Το μπιστρό/ζαχαροπλαστείο της Κολοκοτρώνη Μontalbano (Κολοκοτρώνη 12, τηλ: 21 3029 2931) που έφερε τη Σικελία στο κέντρο της Αθήνας και επιμένει να μας διδάσκει τις καλές Ιταλικές συνήθειες στήνοντας aperitivo μπουφέ καθημερινές και Σαββατοκύριακα είναι μία από τις επιλογές τους.
Αλλά εάν υπάρχει κάτι που θα μας πείσει ότι μπορούμε να νοιώσουμε αρκούντως Ιταλοί, εκτός από τα αρώματα και τις γεύσεις της Ιταλίας, είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι: Μέσα από την ενέργεια της Barilla «Οι Ιταλοί», ξεχωρίσαμε τις κυρίες Giovanna Monti και Letizia Messina. Έχοντας μετακομίσει στην Ελλάδα από τύχη, έρωτα ή δουλειά (ίσως και τα τρία) ενθουσιάστηκαν αμέσως με τις ομορφιές της Αθήνας και αποφάσισαν να επενδύσουν και να φτιάξουν το ταξιδιωτικό blog "Αθηναίες κατά τύχη" (" Ateniesipercaso "). Και επειδή την τέχνη του aperitivo θα πρέπει να την ξεκινήσουμε και οι ίδιοι ακόμα και στο σπίτι μας, θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουμε τα κατάλληλα συνοδευτικά, οι κυρίες Giovanna Monti και Letizia Messina μέσα από το ακόλουθο video μας προτείνουν σημεία στην Αθήνα με αυθεντικά ιταλικά προϊόντα που σίγουρα δεν θα μας αφήσουν ασυγκίνητους.

queen.gr

Στήν smART wedding κάνουμε τις στιγμές σας τέχνη. Φωτο και video γάμου ή βάπτισης απο 450€

 

Κάντε μας like!

Για να είστε συνεχώς στην καρδιά της ενημέρωσης.