Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2015

Mεγάλη προσοχή: Αυτός ο άνδρας φόραγε "μαϊμού" γυαλιά ηλίου. Δείτε τί του συνέβη! (photos)

Το 2010...
στη Νότια Καρολίνα ο Julian Hamlin αγόρασε από ένα βενζινάδικο ένα ζευγάρι γυαλιά με χρωματιστούς φακούς για μόλις 15 δολλάρια.
Οι φακοί δεν ήταν συνταγογραφημένοι και ο ίδιος δεν συμβουλεύθηκε ποτέ ένα οφθαλμίατρο. Φόραγε τους φακούς κάθε μέρα για 2 χρόνια κια φρόντιζε μάλιστα να τους απολυμαίνει τα βράδια και να τους αλλάζει κάθε μήνα. Τον Μάρτιο του '12 όμως ο Hamlin ξύπνησε μια μέρα με βαριά μόλυνση στα μάτια του.
Ο ίδιος αναφέρει στο BuzzFeed: Ήταν ξαφνικό. Ξύπνησα και ένιωσα παράξενα στο μάτι. Πήγα στο γιατρό νομίζοντας πως απλά θα ήταν ερεθισμός αλλά δεν ήταν!
Ήταν μόλυνση. Ή έλκος τους κερατοειδή ή απλά κάποια πληγή στον εξωτερικό φλοιό του ματιού. Τρεις μέρες αργότερα ήταν στο νοσοκομείο. Μερικώς τυφλός!

EliteDaily_JulianHamlin_Contacts2

Μια αύξηση στην πίεση των ματιών που προκλήθηκε από τη μόλυνση μετατράπηκε σε γλαύκωμα, μια θεραπεύσιμη αλλά αθεράπευτη ασθένεια που οδηγεί συχνά στην πλήρη τύφλωση. Τρία χρόνια μετά, ο Hamlin έπρεπε να υποβληθεί σε 15 χωριστές χειρουργικές επεμβάσεις, επτά από τις οποίες ήταν μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς.
Τώρα στα 23 του, ο Hamlin έχει ιατρικούς λογαριασμούς που φτάνουν τα 250.000 δολλάρια και είναι παραμένει μερικώς τυφλός στο αριστερό μάτι του. Πρέπει να φορέσει ένα eyepatch ή σκοτεινά γυαλιά ηλίου όποτε νιώθει αυξανόμενη ευαισθησία στο αριστερό μάτι του, και πρέπει στην υπόλοιπη  ζωής που παίρνει το φάρμακο για το γλαύκωμά του.
Ο ίδιος λέει: Το αριστερό μάτι μου είναι απολύτως "μουτζουρωμένο". Έχασα πολλές μέρες εργασίας και δεν μπορώ να σηκώσω τίποτα πάνω από 25 λίβρες επειδή αυξάνεται η πίεση στα μάτια μου. Έτσι είμαι περιορισμένος στις εργασίες μου.
Είναι πολύ δύσκολο να φορεθεί ένα eyepatch… δημόσια. Πήρε στην οικογένειά μου τρεις μήνες να το συνηθίσει. Οι άνθρωποι μπορούν να είναι τόσο σκληροί και ασεβείς.
Ελπίζει η ιστορία ότι του θα ενθαρρύνει κι άλλους να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί κατά το επιλογή των γυαλιών, ειδικά εάν δεν τα φορούν για ιατρικό σκοπό.

EliteDaily_JulianHamlin_Contacts3

Η Αμερικάνικη Οφθαλμολογική Ακαδημία συνιστά την χρήση εγκεκριμένων φακών από οφθαλμιάτρους και να γίνεται σχολαστικός καθαρισμός και απολύμανση.
Επιπλέον, να φοράμε φακούς εγκεκριμένους από το FDA, καθώς οι μη εγκεκριμένοι φακοί σύμφωνα με μελέτες περιέχουν χλωρίνη και τοξικές βαφές. Και οι δυο ουσίες μπορούν να προκαλέσουν μόνιμη απώλεια όρασης!
Συμπερασματικά: Αν δεν χρειαστείς σωστούς φακούς για να δεις, μη τα κάνεις μαντάρα και φοράς άχρηστους χρωματιστούς φακούς για να καταστρέψεις τα μάτια σου. Αν το κάνεις, το κακό δεν έχει επιστροφή!

athensmagazine

Στήν smART wedding κάνουμε τις στιγμές σας τέχνη. Φωτο και video γάμου ή βάπτισης απο 450€

 

Κάντε μας like!

Για να είστε συνεχώς στην καρδιά της ενημέρωσης.