Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015

Εσύ ξέρεις πόσες θερμίδες καις καθημερινά;

Μάθε έναν εύκολο τρόπο να υπολογίσεις τις βασικές καύσεις που κάνεις καθημερινά...
Το ποσό της ενέργειας που χρειάζεται το σώμα σας για να λειτουργήσει σε φάση ανάπαυλας ονομάζεται Βασικός Μεταβολισμός (BM). Ο αριθμός των θερμίδων που έχετε ανάγκη κάθε μέρα είναι ο ΒΜ σας συν τον αριθμό των θερμίδων που καίτε με την άσκηση. Ο ΒΜ μετράει την πλειονότητα των θερμίδων που καίγονται σε μια μέρα και περιλαμβάνει την ενέργεια που απαιτείται για να διατηρηθούν η καρδιά, οι πνεύμονες και τα νεφρά σε λειτουργία, αλλά και η θερμοκρασία του σώματός σας σταθερή. Γενικά, οι άντρες έχουν υψηλότερο ΒΜ από τις γυναίκες, επειδή διαθέτουν μεγαλύτερη άλιπη μάζα.
Μία από τις μεθόδους μέτρησης του Βασικού Μεταβολισμού είναι η έμμεση θερμιδομετρία. Η εξέταση γίνεται το πρωί και δεν πρέπει να έχετε πιει καφέ ή να έχετε καπνίσει. Κάθεστε σε μια αναπαυτική καρέκλα και τοποθετείτε στο πρόσωπό σας μια μάσκα. Για 20 λεπτά αναπνέετε και εκπνέετε κανονικά και ένα ειδικό μηχάνημα υπολογίζει τις καύσεις του σώματός σας με βάση το οξυγόνο και το διοξείδιο του άνθρακα.

Μπορείτε επίσης να υπολογίσετε το Βασικό Μεταβολισμό σας με την ακόλουθη φόρμουλα που ισχύει για ενήλικες γυναίκες:

655 + (9,6 x βάρος σε κιλά) + (1,8 x ύψος σε εκατοστά) - (4,7 x ηλικία)
Μετά πολλαπλασιάστε με τον παράγοντα δραστηριότητας:
1,2 αν δεν γυμνάζεστε,
1,37 αν γυμνάζεστε 1-3 φορές την εβδομάδα (ελαφριά άσκηση),
1,55 αν γυμνάζεστε 3-5 φορές την εβδομάδα (μέτρια άσκηση),
1,72 αν γυμνάζεστε κάθε μέρα (έντονη άσκηση).

Mε το αποτέλεσμα που θα έχετε θα δείτε πόσες θερμίδες χρειάζεστε σε καθημερινή βάση είτε για να διατηρήσετε το βάρος σας είτε για απώλεια βάρους. Για παράδειγμα, αν ο Βασικός Μεταβολισμός σας είναι 1.300 θερμίδες και ασκήστε μισή ώρα κάθε δεύτερη μέρα, τότε δαπανείτε 1.800 θερμίδες τη μέρα. Mειώνοντας την πρόσληψη θερμίδων στις 1.300, θα χάνετε μισό κιλό την εβδομάδα (για να χάσετε ένα κιλό, πρέπει να κάψετε 7.000 θερμίδες).

faysbook

Στήν smART wedding κάνουμε τις στιγμές σας τέχνη. Φωτο και video γάμου ή βάπτισης απο 450€

 

Κάντε μας like!

Για να είστε συνεχώς στην καρδιά της ενημέρωσης.