Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015

Υπέρ πικάντικων τροφίμων χωρίς δεύτερη σκέψη!

Σύμφωνα με... μια έκθεση από το Technomic, η πλειοψηφία των καταναλωτών (54%) δηλώνουν ότι τα καυτά ή πικάντικα τρόφιμα είναι ελκυστικά και η τάση φαίνεται να είναι δημοφιλής σε όλες σχεδόν όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Ερευνητές από την Κινεζική Ακαδημία Ιατρικών Επιστημών εξέτασαν τις δίαιτες ενός εκατομμυρίου ανδρών και γυναικών πάνω από επτά χρόνια, και διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν πικάντικα τρόφιμα σχεδόν κάθε ημέρα είχαν χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου κατά 14%. Η προστατευτική επίδραση ήταν παρόμοια σε άνδρες και γυναίκες, και μεγαλύτερη για εκείνους που δεν κατανάλωναν αλκοόλ. Μεταξύ των γυναικών, η τάση για πικάντικα τρόφιμα συνδέθηκε με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο ειδικώς, καθώς και καρδιακές και αναπνευστικές παθήσεις. Ακολουθούν και άλλες ευεργετικές επιδράσεις για την υγεία σας. Καίγεστε να μάθετε;

1. Καίνε τις θερμίδες

Αποδεικνύεται ότι η εφίδρωση κατά την κατανάλωση πικάντικων τροφίμων εξυπηρετεί έναν πραγματικό σκοπό. Σύμφωνα με μια μελέτη στη New York Times, καταναλώνοντας ένα πικάντικο πιάτο αυξάνεται ο ρυθμός με τον οποίο το σώμα σας καίει θερμίδες έως και 8%.

Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι οι λαοί που τρώνε πικάντικα ορεκτικά καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες. Έτσι, η προσθήκη πικάντικων τροφίμων στη διατροφή σας αποβαίνει σωτήριος δρόμος!

2. Προστατεύουν την καρδιά σας

Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι στις χώρες με πικάντικη δίαιτα τείνουν να έχουν πολύ λιγότερες καρδιακές προσβολές από εκείνους σε περιοχές με μια πιο ήπια επιλογή τροφίμων.

Ο λόγος; Η κατανάλωση αυτή φαίνεται να εξουδετερώνει τις επιπτώσεις της κακής χοληστερόλης (επίσης γνωστή ως LDL). Επιπλέον, η καψαϊκίνη που ευθύνεται για το φαινόμενο καψίματος στο στόμα σας βοηθά στην καταπολέμηση της φλεγμονής.

3. Παρατείνουν τη ζωή

Μια τεράστια μελέτη στην Κίνα (στην οποία συμμετείχαν περίπου 500.000 άτομα) διαπίστωσε ότι εκείνοι που τρώνε πικάντικα τρόφιμα σχεδόν κάθε ημέρα μπορεί να μειώσουν την πιθανότητα του θανάτου κατά 14%.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα οφέλη των πικάντικων τροφίμων, πραγματικά δεν μας εκπλήσσει ότι η κατανάλωσή τους μπορεί να προσθέσει ένα ή δύο χρόνια στη ζωή.

4. Είναι ασφυκτικά γεμάτα με θρεπτικά συστατικά

Η κατανάλωση τσίλι σε καθημερινή βάση θα καταστήσει πολύ πιο εύκολο για σας να συναντήσετε έναν μεγάλο αριθμό θρεπτικών ουσιών. Αυτές περιλαμβάνουν αρκετές βιταμίνες, όπως η Α και C, καθώς και μια χούφτα ζωτικών μεταλλικών στοιχείων.

5. Προσφέρουν ευτυχία

Η κατανάλωση πικάντικων τροφών παράγει τη σεροτονίνη, την ορμόνη της ευτυχίας, η οποία εξουδετερώνει την κατάθλιψη, το άγχος, το θυμό, και το άγχος.

6. Ξορκίζουν τον καρκίνο

Σύμφωνα με ορισμένους επαγγελματίες υγείας και τις τελευταίες έρευνες, η καψαϊκίνη έχει την ίδια επίδραση σε ορισμένα καρκινικά κύτταρα με ισχυρά φάρμακα που καταπολεμούν τον καρκίνο. Προφανώς, η χημική ουσία είναι τόσο ισχυρή που μπορεί δυνητικά να σκοτώσει λευχαιμικά κύτταρα και να επιβραδύνει την ανάπτυξη των θανατηφόρων όγκων.

7. Αντιμετωπίζουν τον στομαχόπονο

Νέα έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση πικάντικων τροφών μπορεί να μειώσει την ποσότητα του γαστρικού οξέος, αιμορραγία του στομάχου και τον κίνδυνο της απόκτησης του πεπτικού έλκους κατά 53%.

flowmagazine

Στήν smART wedding κάνουμε τις στιγμές σας τέχνη. Φωτο και video γάμου ή βάπτισης απο 450€

 

Κάντε μας like!

Για να είστε συνεχώς στην καρδιά της ενημέρωσης.