Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015

Οι 10 καλύτεροι χριστουγεννιάτικοι προορισμοί στην Ευρώπη! Εσείς που θα ταξιδέψετε; (photos)

Η Ευρώπη είναι η πιο κοντινή επιλογή για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές και προσφέρει πολλούς αγαπημένους χειμωνιάτικους προορισμούς...
1. Στη φωταγωγημένη Βιέννη βρίσκεται μία από τις πιο γνωστές χριστουγεννιάτικες αγορές με παραδοσιακά ξύλινα σπίτια, χειροποίητα γλυκά και έργα τέχνης, στην κεντρική πλατεία Rathausplatz, μπροστά από το Town Hall.


2. Η χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς εορταστικούς προορισμούς της Γαλλίας. Να δοκιμάσετε οπωσδήποτε το Bredle, το παραδοσιακό πικάντικο κέικ που τρώγεται μόνο την περίοδο των Χριστουγέννων.


3. Η μεσαιωνική Πράγα με τους πύργους και τα γραφικά σοκάκια, την περίοδο των Χριστουγέννων μεταμορφώνεται από τα χιλιάδες λαμπάκια και τα στολισμένα δέντρα.


4. Τι να πεις κανείς για τη Λαπωνία την πόλη του Άγιου Βασίλη στα βόρεια της Σκανδιναβίας που τα  Χριστούγεννα θυμίζει παραμυθένιο τοπίο. Αγαπημένος προορισμός των παιδιών και όχι μόνο.


5. Οι Tivoli Gardens στην Κοπεγχάγη στολίζονται παραδοσιακά εδώ και χρόνια με μισό περίπου εκατομμύριο φωτάκια και περισσότερα από χίλια χριστουγεννιάτικα δέντρα. Αποτελούν αγαπημένο προορισμό των ντόπιων κατοίκων, ενώ η κεντρική λίμνη του πάρκου μεταμορφώνεται σε πίστα πατινάζ.


6. Για πολλούς η πόλη Bruges των Βρυξελλών θεωρείται η ομορφότερη του κόσμου, ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων όπου η μεσαιωνική πόλη με τις λίμνες, τα ποτάμια και τα δέντρα στολίζεται με χιλιάδες λαμπάκια και παραδοσιακά ξύλινα χριστουγεννιάτικα κιόσκια.


7. Σε μία από τις παλαιότερες αγορές της Ευρώπης, στη Δρέσδη της Γερμανίας ξέρουν καλά να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα με πολλές εκδηλώσεις και εορταστική ατμόσφαιρα στους δρόμους.


8. Η αιώνια πόλη, η Ρώμη, στην πόλη όπου γεννήθηκε η παράδοση του εορτασμού των Χριστουγέννων. Ηighlights της περιοχής η στολισμένη Piazza Navona, η Piazza del Popolo με πολλές υπαίθριες εκθέσεις και φυσικά η παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.


9. Εάν επιθυμείς να μπεις από νωρίς στο εορταστικό κλίμα, το Amsterdam είναι η καλύτερη επιλογή, αφού εδώ συνηθίζουν να ανταλλάσσουν τα χριστουγεννιάτικα δώρα από τις 6 Δεκεμβρίου, την ιερή ημέρα του Αγίου Νικολάου. Στην πόλη κυριαρχούν έντονοι φωτισμοί, πολυσύχναστες αγορές, πίστες πατινάζ, τσίρκο και πολλές άλλες ατραξιόν.


10. Στο παραδοσιακό Salzburg της Αυστρίας βρίσκεται μία από τις μικρότερες, αλλά ταυτόχρονα παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες αγορές με έντονη εορταστική ατμόσφαιρα.

πηγή:mancode.eu

Στήν smART wedding κάνουμε τις στιγμές σας τέχνη. Φωτο και video γάμου ή βάπτισης απο 450€

 

Κάντε μας like!

Για να είστε συνεχώς στην καρδιά της ενημέρωσης.