Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015

Τέλειοι Τρόποι για να Απασχοληθούν τα Παιδιά Δημιουργικά το Καλοκαίρι! (photos)

Ψάξαμε και βρήκαμε μερικές πολύ ωραίες ιδέες για να απασχολήσετε τα παιδιά σας μαθαίνοντάς τους ταυτόχρονα να χρησιμοποιούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους...

Μπορεί τα παιδάκια σας να ανυπομονούσαν να τελειώσει το σχολείο αλλά όταν όντως τελείωσε σίγουρα συνειδητοποιήσατε ότι δεν είχαν τι να κάνουν (με αποτέλεσμα να επικρατεί χαμός μέσα στο σπίτι σας καθημερινά).


Φτιάξτε ημερολόγιο Προτρέψτε τα παιδιά σας να δημιουργήσουν ένα ημερολόγιο στο οποίο θα γράφουν καθημερινά όλα όσα μάθανε μέσα στη μέρα τους ή πράγματα που τους εντυπωσίασαν. Μπορούν επίσης στο ημερολόγιό τους να κολλάνε διάφορα εισιτήρια από παιδικές ταινίες, θεατρικές παραστάσεις, λουλούδια ή διάφορα άλλα μπιχλιμπίδια που τους κινούν το ενδιαφέρον.

Πηγαίντε μια εκδρομή στη φύση Στα παιδιά αρέσει πολύ η εξερεύνηση και θα ενθουσιαστούν με την ιδέα μια εκδρομής. Πείτε στα παιδάκια σας να φέρουν και τους φίλους τους και πηγαίντε μια εκδρομή στη φύση. Αφήστε τα να μαζέψουν φύλλα, λουλούδια και κλαδιά για να φτιάξετε μετά ένα όμορφο κολάζ.

Δημιουργήστε χάρτινα σπιτάκια Αγοράστε από το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας ένα λευκό κουτί και πείτε στα παιδάκια σας να φτιάξουν σπιτάκια. Κόψτε μαζί τα παράθυρα, τις πόρτες, φτιάξτε σκεπή και βάλτε κουρτίνες από ύφασμα. Προτρέψτε τα μεγαλύτερα παιδιά να φτιάξουν και αυτά σπίτια χρησιμοποιώντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.


Ζωγραφίστε Στρώστε ένα μεγάλο παλιό σεντόνι στη βεράντα ή τον κήπο και τοποθετήστε πάνω μερικά άδεια μπουκάλια και μπογιές. Πείτε στα παιδάκια σας να βάψουν το κάθε μπουκάλι με διαφορετικό τρόπο ώστε να κάνετε και ένα τεστ στη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους.

Δημιουργήστε μόδα Τα παιδιά λατρεύουν τη ζωγραφική οπότε φαντάζεστε πόσο θα ενθουσιαστούν αν τους δώσετε τη δυνατότητα να ζωγραφίσουν το δικό τους μπλουζάκι. Αγοράστε μπογιές και υφάσματα και δώστε τους το ελεύθερο να φτιάξουν τη μπλούζα τους όπως επιθυμούν. Τα παιδάκια σας θα ενθουσιαστούν ακόμα περισσότερο όταν μπορούν να φοράνε το δικό τους δημιούργημα και να το επιδεικνύουν και στους φίλους τους.

Φτιάξτε εφημερίδα Συνεννοηθείτε και με άλλους γονείς και πείτε στα παιδάκια σας να φτιάξουν μια καλοκαιρινή εφημερίδα μαζί με τους φίλους τους. Αφήστε τα να κάνουν τα δικά τους ρεπορτάζ, να φτιάξουν ένα εντυπωσιακό εξώφυλλο, να κολλήσουν φωτογραφίες και να ζωγραφίσουν τα δικά τους κόμικς.

Ασχοληθείτε με την κηπουρική Τα παιδιά λατρεύουν την κηπουρική και δεν υπάρχει καλύτερη απασχόληση από το να τους δώσετε ένα μικρό τμήμα του κήπου σας ή 2 γλάστρες στη βεράντα που να έχουν την πλήρη επίβλεψη. Αφήστε τα να φροντίζουν μόνα τους τα φυτά τους ώστε να βλέπουν πώς μεγαλώνουν.

Μαγειρέψτε παρέα Μια από τις αγαπημένες ενασχολήσεις των παιδιών είναι η μαγειρική. Φτιάξτε μαζί νόστιμα cupcakes και μετά αφήστε τα να τα διακοσμήσουν με πολύχρωμες κρέμες, τρούφες και σοκολατάκια. Μπορεί το αποτέλεσμα να μην είναι και τόσο ευπαρουσίαστο αλλά σημασία έχει να περάσουν καλά τα παιδιά σας και να διασκεδάσουν κάνοντας κάτι δημιουργικό.

Υπάρχουν αμέτρητα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας αυτό το καλοκαίρι. Μπορείτε να σκεφτείτε πολλούς τρόπους για να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους. Αφήστε τα λίγο πιο ελεύθερα να ζήσουν ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι και δώστε τους το έναυσμα να σκεφτούν και δικούς τους δημιουργικούς τρόπους για παιχνίδι και απασχόληση.

faysbook

Στήν smART wedding κάνουμε τις στιγμές σας τέχνη. Φωτο και video γάμου ή βάπτισης απο 450€

 

Κάντε μας like!

Για να είστε συνεχώς στην καρδιά της ενημέρωσης.