Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015

Καθίσματα αυτοκινήτου με μασάζ και εξαερισμό! (photos)

Το νέο Astra κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο διεθνές Σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (IAA) φέτος το φθινόπωρο (17-27 Σεπτεμβρίου).


Το Astra είναι ελαφρύτερο, πιο αποδοτικό και διαθέτει προηγμένα χαρακτηριστικά. Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία των καθισμάτων του υπόσχεται ξεκούραστα μικρά και μεγάλα ταξίδια. Τα premium εργονομικά καθίσματα Opel με πιστοποίηση AGR (Campaign for Healthier Backs) προσφέρουν εξαιρετική άνεση σε μακρινές διαδρομές. Αυτά συνεχίζουν την παράδοση των βραβευμένων καθισμάτων Opel.


Ρυθμιζόμενα προς 18 κατευθύνσεις (με μία ρύθμιση πλαϊνών μαξιλαριών), προαιρετικά διατίθενται τώρα με περαιτέρω λειτουργίες άνεσης όπως μασάζ και εξαερισμό. Η άνεση των πίσω επιβατών αναβαθμίζεται από τη μεγαλύτερη ευρυχωρία στην περιοχή των ποδιών, ενώ προαιρετικά διατίθενται θερμαινόμενα εξωτερικά πίσω καθίσματα.


Η εξέλιξη καθισμάτων του νέου Astra ήδη ξεκίνησε πριν από 5 χρόνια για τους 100 και πλέον εργαζόμενους της εξειδικευμένης ομάδας. «Ειδικά η ενσωμάτωση σχετικά μεγάλων καθισμάτων, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη από το πολύ αρχικό στάδιο. Αυτό σημαίνει ότι τα καθίσματα πρέπει να ενσωματώνονται στο όχημα με ακρίβεια χιλιοστού και προς κάθε κατεύθυνση», σχολιάζει ο Andrew Leuchtmann, Senior Manager GME Interiors. Μία πολύ απαιτητική εργασία αφού τα εξαρτήματα των καθισμάτων είναι από τα μεγαλύτερα του αυτοκινήτου. Η παραγωγή καθισμάτων έχει αναλογία περίπου 10% επί του συνολικού κόστους παραγωγής ενός νέου μοντέλου.


Ταυτόχρονα, τα καθίσματα επηρεάζουν αισθητά το συνολικό βάρος. Γι' αυτό, οι μηχανικοί πρώτα έπρεπε πρώτα να εξετάσουν λεπτομερώς το κάθε στοιχείο των στάνταρ comfort seats του Astra. «Συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, ούτε ένα εξάρτημα δεν είναι ίδιο», δήλωσε ο ειδικός. Για να προσφέρουμε στους πίσω επιβάτες 35 mm περισσότερο χώρο για τα πόδια, η πλάτη των νέων εμπρός comfort seats έγινε πολύ πιο συμπαγής. Αυτό είναι αποτέλεσμα προηγμένων μεθόδων υπολογισμού καθώς και της χρήσης ελαφρύτερων αφρών πολυουρεθάνης και ατσαλιών υπερυψηλής αντοχής στο σκελετό. «Γι’ αυτό, τα νέα καθίσματα είναι περίπου 10 κιλά ελαφρύτερα από του προηγούμενου μοντέλου», εξηγεί ο Leuchtmann. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού, αλλά και τα πίσω καθίσματα που είναι επίσης ελαφρύτερα και πιο συμπαγή, ο σκελετός τους έχει βελτιστοποιηθεί και η στήριξη μηρών έχει αναβαθμιστεί με μία πιο ανοδική κλίση.

Οι ειδικοί της Opel βελτιστοποίησαν το comfort seat του Astra, τοποθετώντας το χαμηλότερα. «Αυτό βολεύει κυρίως τους ψηλότερους οδηγούς με σπορ οδηγικό στυλ», εξηγεί. Χάρη σε ένα εύρος ρύθμισης ύψους 65 mm, κοντύτεροι οδηγοί μπορούν να απολαμβάνουν την τέλεια θέση. Με μία προαιρετική λειτουργία μνήμης η θέση του premium εργονομικού καθίσματος αποθηκεύεται μέσω μπουτόν. Η λειτουργία αυτή είναι ιδανική για εταιρικά οχήματα (fleet) με την ίδια ομάδα οδηγών ή για ζευγάρια που μοιράζονται το Astra. Η βασική έκδοση των προαιρετικών εργονομικών καθισμάτων διατίθεται με ηλεκτροπνευματική, ρυθμιζόμενη οσφυϊκή υποστήριξη τεσσάρων δρόμων (εμπρός, πίσω, πάνω και κάτω), μεταβλητή κλίση έδρας καθίσματος, ρύθμιση μήκους μαξιλαριού και φόρμα που προσαρμόζεται στη φυσική καμπύλη της σπονδυλικής στήλης.


Τα premium εργονομικά καθίσματα φέρουν επίσης ηλεκτροπνευματικά ρυθμιζόμενα πλαϊνά μαξιλάρια που υποστηρίζουν το σώμα κάνοντας την πλάτη στενότερη ή φαρδύτερη. Όλα αυτά τα εργονομικά στοιχεία απέδειξαν στο AGR (Campaign for Healthier Backs), έναν ανεξάρτητο οργανισμό γιατρών και ειδικών που ασχολούνται με πρόληψη προβλημάτων της πλάτης, ότι το νέο Astra αξίζει την πιστοποίηση AGR.


Τα καθίσματα πρέπει αφενός να συγκρατούν τους οδηγούς με ασφάλεια στη θέση τους, αφετέρου να τους κρατάνε ζεστούς ή δροσερούς ανάλογα με τις συνθήκες. Το comfort seat του Astra περιλαμβάνει παθητικό έλεγχο κλιματισμού που σημαίνει χρήση υφασμάτων που αναπνέουν και διάτρητου αφρού από πολυουρεθάνη που απομακρύνει την υγρασία και επομένως βελτιώνει το μικροκλίμα του καθίσματος. Τα premium εργονομικά καθίσματα μπορούν να παρέχουν θερμότητα και δροσιά. Μικροί ανεμιστήρες ρουφάνε αέρα και επομένως απομακρύνεται η υγρασία που δημιουργείται όταν κάποιος κάθεται στο κάθισμα. Το χειμώνα, η ενσωματωμένη λειτουργία θέρμανσης των καθισμάτων βελτιώνει το επίπεδο άνεσης για τον οδηγό, το συνοδηγό και τους πίσω επιβάτες.

Οι λάτρεις της πολυτέλειας μπορούν να απολαύσουν τη χαλαρωτική επίδραση του μασάζ πιέζοντας ένα μπουτόν, ώστε να φτάνουν στον προορισμό τους νιώθοντας ευεξία ακόμα και μετά από πολλές ώρες στο δρόμο.


Να σημειώσουμε εδώ ότι, το πρώτο εργονομικό κάθισμα της Opel λανσαρίστηκε με το Signum το 2003. Σήμερα, εκτός από το Astra, τα καθίσματα αυτά μπορούν να παραγγέλνονται για πολλά μοντέλα Opel όπως τα Insignia, Meriva, Zafira Tourer, Mokka και Cascada.


newsbeast.gr

Στήν smART wedding κάνουμε τις στιγμές σας τέχνη. Φωτο και video γάμου ή βάπτισης απο 450€

 

Κάντε μας like!

Για να είστε συνεχώς στην καρδιά της ενημέρωσης.