Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2014

Η πράξη που ανεβάζει την λίμπιντo στα ύψη! Δεν πάει το μυαλό σας πόσο απλή είναι…

Μερικές φορές η πιο απλή εξήγηση σε ένα περίπλοκο ερώτημα είναι η σωστή. Και όταν το θέμα είναι...η εpωτική διάθεση και η σeξουαλική επιθυμία, τότε σίγουρα πρόκειται για ένα από τα πιο πολύπλοκα ζητήματα που μας απασχολούν καθημερινά.

Και ποια είναι εκείνη η απλή πράξη που κάνει την εpωτική σας διάθεση να φτάσει στα ύψη; Σύμφωνα με την καθηγήτρια Νευροβιολογίας του πανεπιστημίου Lafayette College, Wendy Hill, αυτή η πράξη δεν είναι άλλη από το φιλί.

Η δρ Hill και η ερευνητική της ομάδα, έφτασαν στο συμπέρασμα αυτό μετά από σχετική έρευνα σε 15 ζευγάρια. Οι συμμετέχοντες έπρεπε να κρατούν τα χέρια ο ένας του άλλου για διάστημα 15 λεπτών ή να φιληθούν στο στόμα για αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια οι επιστήμονες πήραν μετρήσεις του επιπέδου oξυτοκίνης -γνωστής και ως η oρμόνη του έpωτα- και κορτιζόλης (που συνδέεται με το στρες) στο αίμα των συμμετεχόντων.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσα ζευγάρια φιλήθηκαν είχαν μειωμένα επίπεδα κορτιζόλης, ενώ ειδικά οι άντρες είχαν αυξημένα επίπεδα oξυτοκίνης. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτό ίσως εξηγείται από το γεγονός ότι οι άντρες επιδιώκουν ασυνείδητα να «μεταφέρουν» μέσω του φιλιού, τεστoστερόνη στην γυναίκα και να της αυξήσουν την εpωτική επιθυμία/διάθεση.

Πηγή: govastileto.gr

Στήν smART wedding κάνουμε τις στιγμές σας τέχνη. Φωτο και video γάμου ή βάπτισης απο 450€

 

Κάντε μας like!

Για να είστε συνεχώς στην καρδιά της ενημέρωσης.