Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014

Σeξ με τον πρώην: Τι να προσέξεις και γιατί είναι καλύτερο να μην το κάνεις;

Οι λόγοι για τους οποίους μπορεί να βρεθείς να κάνεις σeξ με τον πρώην σου είναι ενδεχομένως πιο απλοί κι από τους λόγους για τους οποίους...
δεν θα ξανακάνεις ποτέ σeξ με τον πρώην σου. (Επίσης –χο χο– το πρώτο είναι πάντα πιο εύκολο από το δεύτερο.)

Το σeξ καθαυτό με τον πρώην είναι από γνώριμο έως αναμενόμενο. Τον ξέρεις, σε ξέρει, καμία έκπληξη, κανένα άγχος, φαντάζεσαι ότι πας στα σίγουρα. Μπορεί να συμβεί, γιατί α) δεν έχεις τίποτα καλύτερο να κάνεις, β) αντιλαμβάνεσαι ότι ο κόσμος εκεί έξω είναι άγριος κι εσύ θες λίγη σιγουριά γι’ απόψε, γ) έχεις καιρό να κάνεις σeξ, δ) κάποιος άλλος σε απέρριψε, ε) κάνατε υπέροχο σeξ, οπότε γιατί να χανόσαστε, στ) κάπως πρέπει να γιορτάσεις το γεγονός ότι αγόρασες καινούριο στεγνωτήρα λαχανικών και άλλα τέτοια χαλαρά κι ωραία και εντελώς ανειλικρινή, γιατί –ας αγκαλιάσουμε την αλήθεια– ποιος πάει να κάνει σeξ με τον πρώην αν μέσα του νιώθει ότι ο άλλος τού έχει τελειώσει;

Υπάρχουν σαφώς και οι περιπτώσεις των ανθρώπων που θα βρεθούν μετά από καιρό και θα ρίξουν ένα γύρο για χάρη των παλιών, καλών ημερών· έτσι, από αμοιβαία εκτίμηση, αγάπη και βαρεμάρα, χωρίς να διακινδυνεύουν τίποτα. Ναι, αυτοί μπορούν, γιατί η σχέση τους είναι μάλλον περισσότερο φιλική-σeξουαλική παρά εpωτική ή απλώς είναι τέρατα αυτάρκειας. Για τους υπόλοιπους το σeξ με τον πρώην είναι ίσως η πιο ασφαλής παγίδα όπου μπορούν να πέσουν.

Η τιμωρός

Η σχέση που «έχει κάνει τον κύκλο της» (ευφημισμός για το «βαρέθηκα τη ζωή μου») δεν καταλήγει σε σeξ, γιατί προφανώς δεν έχει κανένα λόγο να καταλήξει σε σeξ. Πάμε λοιπόν να δούμε τα κίνητρα του σeξ-με-πρώην στις άλλες σχέσεις, εκείνες που δεν έχουν ξεφτίσει ακόμη αρκετά ώστε να μην αιωρείται το συννεφάκι «ΣEΞ» από πάνω τους. Αξίωμα: Όσο αιωρείται το συννεφάκι, καμία σχέση δεν έχει κάνει τον κύκλο της.

Και τώρα, προσοχή, θα κανιβαλίσω, σχωράτε με. Αρχίζω με το συνηθέστερο και πιο ύπουλο κίνητρο όλων, το γνωστό «γιανασεκδικηθώ». Το να κάνεις σeξ με τον άνθρωπο που θέλεις να εκδικηθείς, ως φράση από μόνη της με ξεπερνάει. Το βάψιμο της κουρτίνας ΣΟΥ (βλ. σeξ με άλλον) το καταλαβαίνω, το να καθίσεις να βάψεις τις κουρτίνες του άλλου (βλ. σeξ με τον ίδιο) είναι μια χάρη που προσωπικά δεν θα έκανα ποτέ για κανέναν, εκτός –φυσικά– κι αν τον ήθελα πίσω.

Κάνουμε εκδικητικό σeξ με τη σκέψη ότι ο άλλος θα νοσταλγήσει τα παλιά, ότι θα τον εντυπωσιάσουμε ξανά, ότι θα μας δει ωραίες κι ανέμελες και θα πρασινίσει από τη ζήλια του και θα μας κλειδώσει στη σπηλιά του για να μη μας χάσει ποτέ ξανά, αλλά βασικά κάνουμε εκδικητικό σeξ για να φύγουμε αυτή τη φορά πρώτες εμείς.

Να, το είπα. Δεν υπάρχει λόγος για εκδικητικό σeξ αν ο άλλος δεν μας έχει πληγώσει, σωστά; Επιμένουμε να ξύνουμε την πληγή μέχρι να βγούμε εμείς από πάνω, ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που καταφέρνουμε είναι να την κάνουμε βαθύτερη. Ακόμα κι αν καταφέρουμε να φύγουμε πρώτες, δυστυχώς κανείς δεν θα πανικοβληθεί. Αν φοβόταν μήπως μας χάσει, δεν θα είχε φύγει πρώτος εκείνος. Χριστέ μου, τι παλιοζωή.

Τhe sequel

Άλλο σύνηθες κίνητρο είναι, φυσικά, το «καινούρια αρχή». Γιατί καινούρια; Γιατί κάτι είχε παλιώσει, είχε στραβώσει, δεν το επιδιορθώσαμε, δεν κρατήσαμε και την εγγύηση, το πετάξαμε με βαριά καρδιά και τώρα το θέλουμε πίσω. Βουρ στο κρεβάτι του πρώην λοιπόν, όπου θα γίνει το γνωστό σeξ, με μερικές νέες προσθήκες όμως:

1. τη σκέψη «πόσες πέρασαν από δω όσο έλειπα;» – σκέψη που μπορεί να λειτουργήσει διεγεpτικά αλλά μπορεί και όχι, 2. την ψευδαίσθηση ότι μπορείς να ζήσεις κάτι ξανά απ’ την αρχή –κι ας το έχεις ήδη απορρίψει τουλάχιστον μία φορά–, 3. την ελπίδα ότι «αυτή τη φορά θα είναι αλλιώς» – ότι τα λάθη του παρελθόντος θα μείνουν πίσω κι εσείς θα ξεκινήσετε από το μηδέν.

Το σeξ αυτής της περίπτωσης ποικίλλει από το πολλά υποσχόμενο μέχρι το απολύτως αναμενόμενο, αλλά –ποιος νοιάζεται;– εδώ μιλάμε για συναισθήματα μεγατόνων. Τα οποία συναισθήματα θα προσκρούσουν, φυσικά, ξανά στην πραγματικότητα· αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται, μπορεί αυτή τη φορά να επιβιώσουν.

Ο Νονός 2 ας πούμε ήταν καλύτερος απ’ το Νονό 1, αλλά αυτό ήταν μια εξαίρεση στον κανόνα που θέλει τα sequels κατώτερα των αρχικών. Γενικά πάντως, αν βλέπετε ότι μόνο στο σeξ τα βρίσκετε, μπορείτε πάντα να γίνετε fυck bυddies, δεν χρειάζεται να υφίστασθε και το υπόλοιπο – μια ιδέα ρίχνω. Είναι αυτό που λέμε «κρατάω τα καλά της σχέσης» στην πράξη. Δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι είναι φτιαγμένοι μόνο για εpαστές. Ή ευτυχώς; Δεν ξέρω, αποφάσισε.

blast from the past

Ας είμαστε ειλικρινείς: Το σeξ με τον πρώην είναι μια εύκολη λύση, για να μη χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα εντελώς μόνες μας. Το να υπάρχει εκείνος ενεργά στη ζωή μας είναι μια δικλίδα ασφαλείας, που όμως μπορεί να λειτουργήσει και σαν βαρίδιο που δεν μας αφήνει να προχωρήσουμε μπροστά.

Είναι υπέροχο να κάνεις σeξ με έναν άνθρωπο τον οποίο ξέρεις και εμπιστεύεσαι μέχρι την τελευταία του σταγόνα. Το σeξ μαζί του σε συνδέει με ένα ενδεχομένως ωραίο παρελθόν και είναι αναπόφευκτα συναισθηματικά φορτισμένο – καμία σχέση, δηλαδή, με την αίσθηση ενός one-night stand με κάποιον άγνωστο.

Με τη διαφορά ότι αυτός ο άγνωστος μπορεί να είναι ένα ολοκαίνουριο και, επομένως, πιο ενδιαφέρον κεφάλαιο στη ζωή σου, γεμάτο προοπτικές που η «σχέση» με τον πρώην –χμ– στερείται. Επομένως, αποφάσισε αν ο πρώην είναι πράγματι πρώην ή αν είναι νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.

ΥΓ.: Άπαξ και χωρίσετε, όταν ξαναβρεθείτε παίρνετε πρoφuλάξεις. Ναι, είστε φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο, αλλά τη βδομάδα που μείνατε μακριά, ήσασταν φτιαγμένοι και για άλλους.

Πότε να μην το κάνεις:

- Όταν είσαι η μόνη που το επιδιώκει και νιώθεις ότι ο άλλος απλώς το δέχεται.

- Όταν έχεις μόλις γνωρίσει κάποιον. Δώσε μια ευκαιρία πριν τον απορρίψεις.

- Όταν θέλεις κάτι παραπάνω από σeξ, ενώ εκείνος όχι.

- Όταν είσαι συναισθηματικά ευάλωτη. Μπορεί να σε γυρίσει μήνες ή χρόνια πίσω.

Πηγή: athensmagazine.gr

Στήν smART wedding κάνουμε τις στιγμές σας τέχνη. Φωτο και video γάμου ή βάπτισης απο 450€

 

Κάντε μας like!

Για να είστε συνεχώς στην καρδιά της ενημέρωσης.