Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου 2014

Πότε μια γυναίκα απολαμβάνει περισσότερο το σeξ…

Νέα μελέτη από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια αποκαλύπτει ποιος είναι ο... βασικότερος παράγοντας που καθορίζει τα επίπεδα ικανοποίησης της γυναίκας στο σeξ.

Για τις ανάγκες της μελέτης, οι ερευνητές πήραν προσωπικές συνεντεύξεις από 95 γυναίκες ηλικίας 20 έως 68 ετών και τα ευρήματά τους παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Κοινωνιολογικής Εταιρίας.

Οι συνεντεύξεις αποκάλυψαν πως η πλειονότητα των γυναικών θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση την αγάπη και τον έpωτα ώστε το σeξ να είναι ικανοποιητικό. Αυτό ίσχυε τόσο για τις μακρόχρονες σχέσεις όσο και για το γάμο.

Οι ερευνητές υπογραμμίζουν ότι όταν δύο εpωτευμένοι κάνουν σeξ δεν ενισχύεται μόνο η συναισθηματική εμπειρία αλλά ταυτόχρονα και η σωματική απόλαυση είναι εντονότερη.

Μόλις 18 από τις 95 γυναίκες φάνηκε να πιστεύουν ότι η αγάπη και ο έpωτας δεν είναι απαραίτητες προϋποθέσεις στο σeξ.

Η σχέση αγάπης και σeξ, όπως προβάλλεται από το γυναικείο φύλο τουλάχιστον, φαίνεται να πηγάζει από τον ίδιο τον εγκέφαλο. Παλαιότερη μελέτη που είχε πραγματοποιηθεί στον Καναδά είχε καταδείξει ότι η εpωτική επιθυμία και η αγάπη πηγάζουν από την ίδια περιοχή του εγκεφάλου (το φλοιό της νήσου), η οποία ελέγχει τα συναισθήματα.

Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι Αμερικανοί είναι ότι για τις γυναίκες το σeξ και η αγάπη είναι δυο έννοιες στενά συνδεδεμένες και ο διαχωρισμός τους μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικός για τις σeξουαλικές εμπειρίες τους.

Πηγή: onmed.gr

Στήν smART wedding κάνουμε τις στιγμές σας τέχνη. Φωτο και video γάμου ή βάπτισης απο 450€

 

Κάντε μας like!

Για να είστε συνεχώς στην καρδιά της ενημέρωσης.