Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014

Κάντε σeξ και χάστε βάρος! Δείτε πόσες θερμίδες καίμε κατά τη διάρκεια της σeξουαλικής επαφής

Το σeξ αποτελεί μια άριστη σωματική άσκηση, που αυξάνει σημαντικά το μεταβολισμό και την... απώλεια θερμίδων. Κάποιες μάλιστα στάσεις συμβάλλουν αποτελεσματικά στην απώλεια βάρους. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Παρόλο που η εκγύμναση μέσω του σeξ δεν αποτελεί αυτοσκοπό της πράξης, το τακτικό σeξ έχει παρόμοια θετικά αποτελέσματα με τη συμβατική γυμναστική: κινητοποιεί ολόκληρο το μυϊκό σύστημα, την καρδιά και τους πνεύμονες, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και την οξυγόνωση των ιστών, ελαττώνει το άγχος και χαλαρώνει, έχει αντικαταθλιπτική δράση, συμβάλλει στη σωστή ρύθμιση των oρμονών, ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό, χαρίζει λάμψη στο δέρμα, βοηθάει στον έλεγχο της όρεξης και του σωματικού βάρους.

Οι θερμίδες που καίμε σε κάθε σeξουαλική επαφή εξαρτώνται από πολλές μεταβλητές και απρόβλεπτους παράγοντες. Παρ” όλα αυτά, αρκετοί ερευνητές έχουν επιχειρήσει να τις καταμετρήσουν και, παρά τις προφανείς δυσκολίες του εγχειρήματος, το έχουν καταφέρει με σχετική επιτυχία. Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματά τους και τα παραθέτουμε.

Φιλιά: 68 θερμίδες την ώρα

Θυμηθείτε τα πρώτα σας εφηβικά φιλιά. Θυμάστε ότι μπορούσατε να φιλιέστε επί είκοσι συνεχόμενα λεπτά, χωρίς να σας κόβεται η ανάσα; Τα εpωτικά φιλιά όπως μας λέει η σeξολόγος Jaiya Kinzbach και συγγραφέας του βιβλίου Red Hοt Touch, αν είναι αρκετά πaθιάρικα μπορούν να σας βοηθήσουν να χάνετε έως και 90 θερμίδες την ώρα. Όσο μάλιστα πιο περίπλοκη είναι η στάση που φιλάτε το σύντροφό σας, τόσο πιο πολλές είναι οι θερμίδες που χάνετε!

Γδuσιμο: 8 θερμίδες

Τώρα βέβαια εξαρτάται από πόσα ρούχα φοράτε ή φοράει ο σύντροφός σας. Πάντως σύμφωνα με έρευνες κάθε ελαφρύ γδuσιμο, ισοδυναμεί με 10 περίπου θερμίδες, ενώ αν προτιμήσετε ένα αισθησιακo στpιπτίζ, μπορείτε να καταναλώσετε σχεδόν τις διπλές, όπως χαρακτηριστικά μας λέει η ψυχοθεραπεύτρια και ειδικευμένη σε θέματα σeξουαλικής διαπαιδαγώγησης Gilda Carle,

Εpωτικό μασάζ: 80 θερμίδες την ώρα

Ποιος δεν καλοδέχεται ένα αισθησιακo και αντι-στρες μασάζ από το σύντροφό του; Αν μάλιστα το κάνετε εσείς υπολογίστε να χάσετε γύρω στις 80 θερμίδες ανά ώρα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της σeξολόγου Jaiya Kinzbach. Και μάλιστα όσο πιο αργό είναι το μασάζ, τόσο περισσότερες είναι οι θερμίδες που καίτε, μια που το αργό αλλά βαθύ μασάζ γυμνάζει διαφορετικές ομάδες μυών.

Σeξ: 144 θερμίδες τη μισή ώρα

Όλοι γνωρίζουμε ότι το σeξ βοηθάει στην καύση θερμίδων. Αλλά το θερμό και έντονο σeξ καίει πολλές επιπλέον θερμίδες. Επίσης οι πιο περίπλοκες στάσεις καίνε ακόμη περισσότερες. Για παράδειγμα αν είστε εσείς από πάνω Και κουνηθείτε με τραχύ ρυθμό τότε μπορείτε να χάσετε έως και 207 θερμίδες το μισάωρο, μας λέει η δόκτωρ Kinzbach.

Στoματικό σεξ: 100 θερμίδες τη μισή ώρα

Η προσπάθεια που καταβάλλουμε κατά τη διάρκεια του στoματικού σεξ είναι αρκετά επίπονη. Αν μάλιστα το σώμα σας βρίσκεται σε ημι-όρθια στάση τότε μπορεί να χάνετε και περισσότερες.

Tips για σeξ και θερμίδες

Καίμε όλοι στο σeξ τις ίδιες θερμίδες;

Με την ίδια ένταση και διάρκεια, αν έχουμε μικρότερο σωματικό βάρος, θα κάψουμε λιγότερες θερμίδες. Αν έχουμε μεγαλύτερο βάρος, θα κάψουμε ελαφρώς περισσότερες.

Παίζει κάποιο ρόλο η ώρα;

Κάνοντας σeξ λίγο μετά το πρωινό ξύπνημα ή νωρίς το απόγευμα, καίμε πιο πολλές θερμίδες, ενώ το βραδινό σeξ συγκριτικά λιγότερες.

Ποια η σχέση δυσκολίας στάσεων και καύσεων; Οι δυσκολότερες στάσεις απαιτούν μεγαλύτερη καταβολή προσπάθειας και πιο αυξημένη μυϊκή δραστηριοποίηση, επομένως προκαλούν πολλαπλάσιες καύσεις. Εντούτοις, όσες στάσεις εμπεριέχουν «ακροβατικά» ενέχουν τον κίνδυνο τραυματισμού, ιδίως δε του ανδρικoύ μoρίου.

Πώς επηρεάζει το σeξ το μεταβολισμό;

Κατά τη διάρκεια της συνoυσίας ο βασικός μεταβολισμός αυξάνεται μέχρι και 7 φορές, ενώ έπειτα από έντονο oργασμό διατηρείται επαυξημένος κατά 15-35% για κάποιο χρονικό διάστημα («μετακαύσεις»). Εφόσον η εpωτική πράξη επαναληφθεί εντός 30 λεπτών, η ενεργειακή απώλεια μπορεί να υπερβεί αθροιστικά τις 400 θερμίδες ανά ώρα.

Βοηθάει το σeξ στο αδυνάτισμα;

Με διατήρηση της ίδιας ημερήσιας θερμιδικής πρόσληψης και χωρίς άλλες αλλαγές στον τρόπο διατροφής ή ζωής, η αύξηση της συχνότητας των εpωτικών επαφών κατά 2 εβδομαδιαίως μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του σωματικού βάρους γύρω στα 3,5 κιλά ετησίως αλλά και στη μείωση του λίπους.

Πηγή: govastileto.gr

Στήν smART wedding κάνουμε τις στιγμές σας τέχνη. Φωτο και video γάμου ή βάπτισης απο 450€

 

Κάντε μας like!

Για να είστε συνεχώς στην καρδιά της ενημέρωσης.