Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014

Ποιος θρύλος της μουσικής έφυγε ξαφνικά από την ζωή σε ηλικία 53 ετών; [photo]

Πέθανε εχθές το πρωί, λίγες μόνο ημέρες αφού... έδωσε την πρώτη του συναυλία στην Αμερική, ο θρύλος του νεοζηλανδικού underground, Peter Gutteridge. ...

Ο γνωστός μουσικός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 53 ετών, στο σπίτι του στην πόλη Auckland.

O Gutteridge υπήρξε ιδρυτικό μέλος διάσημων συγκροτημάτων της δεκαετίας του '80 όπως οι Chills, οι Clean και οι Great Unwashed. Το 1989 έφτιαξε τους Snapper, ενώ παράλληλα κυκλοφόρησε κι αρκετές προσωπικές δουλειές.

Τη χρονιά που μας πέρασε, μάλιστα, οι Snapper πραγματοποίησαν μια μικρή reunion περιοδεία λίγο μετά την έξοδο του Gutteridge από την κλινική αποτοξίνωσης όπου βρισκόταν για να ξεπεράσει τον εθισμό του στα ναρκωτικά. Η δισκογραφική του εταιρία τον αποχαιρέτησε με μια επίσημη ανακοίνωση λέγοντας:

«Όλοι μας αλλά και πάρα πολύς κόσμος σε ολόκληρο τον πλανήτη έχουμε συγκινηθεί και  επηρεαστεί από την μουσική του, είτε από τα ακόρντα της κιθάρας του, είτε από τις στοιχειωμένες μελωδίες του στο πιάνο. Ο Peter ήταν ένας πραγματικός ήρωας της μουσικής σκηνής της Νέας Ζηλανδίας και θα μας λείψει πραγματικά πολύ». Τα ακριβή αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.


Στήν smART wedding κάνουμε τις στιγμές σας τέχνη. Φωτο και video γάμου ή βάπτισης απο 450€

 

Κάντε μας like!

Για να είστε συνεχώς στην καρδιά της ενημέρωσης.